Mivel már rohamos ütemben fogynak a napok karácsonyig ezerrel sütögetek a konyhában, hogy meglegyen a tökéletes sütemény az ünnepekre. Ma egy finom, alap keksz receptjét hoztam el nektem, mely se nem túl édes, se nem túl fahéjas - ha ezen szeretnétek változtatni többszörözzétek meg az édesítőt, vagy a fahéjat.
Hozzávalók:
•200g zabpehely liszt / zabpehely ledarálva
•2 közepes alma
•20 g juharszirup
•40ml szója tej (vagy más általatok preferált növényitej)
•20g köles liszt
•2 teáskanál fahéj
•fél csomag sütőpor
Elkészítés:
Amennyiben mezei zabpelyhünk van csak, akkor ledaráljuk, majd a sütőporral összekeverjük. A hámozott almát lereszeljük, vagy ha szeretnénk némi apró darabokat a süteményben, mint nálam akkor pépesre törjük, majd a tejjel, és juharsziruppal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Végül lassan hozzáadjuk a köleslisztet, majd a fahéjat, hogy összeálljon a tésztánk. A sütöt 180 C° -ra előmelegítjük, a tésztát pedig némi liszten kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, majd a kívánt formákkal szaggatjuk, és kedvünk szerint díszitjük, végül 25-30 percig sütjük.
Remélem nektek is épp olyan örömötök lesz benne mint nekem, ám nem égetítek oda a második kört, ahogy én tettem.