Karácsonyi vegán almás, fahéjas zabkeksz

2018. december 12. 21:17 - Eccipink

Sziasztok!

 

Mivel már rohamos ütemben fogynak a napok karácsonyig ezerrel sütögetek a konyhában, hogy meglegyen a tökéletes sütemény az ünnepekre. Ma egy finom, alap keksz receptjét hoztam el nektem, mely se nem túl édes, se nem túl fahéjas - ha ezen szeretnétek változtatni többszörözzétek meg az édesítőt, vagy a fahéjat. 

Hozzávalók:

•200g zabpehely liszt / zabpehely ledarálva

•2 közepes alma

•20 g juharszirup

•40ml szója tej (vagy más általatok preferált növényitej) 

•20g köles liszt

•2 teáskanál fahéj

•fél csomag sütőpor

Elkészítés:

Amennyiben mezei zabpelyhünk van csak, akkor ledaráljuk, majd a sütőporral összekeverjük. A hámozott almát lereszeljük, vagy ha szeretnénk némi apró darabokat a süteményben, mint nálam akkor pépesre törjük, majd a tejjel, és juharsziruppal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Végül lassan hozzáadjuk a köleslisztet, majd a fahéjat, hogy összeálljon a tésztánk. A sütöt 180 C° -ra előmelegítjük, a tésztát pedig némi liszten kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, majd a kívánt formákkal szaggatjuk, és kedvünk szerint díszitjük, végül 25-30 percig sütjük.

Remélem nektek is épp olyan örömötök lesz benne mint nekem, ám nem égetítek oda a második kört, ahogy én tettem.

Csókol:

EcciPink

karacsonyikeksz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecci-pink.blog.hu/api/trackback/id/tr2514474786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása