Mai receptem talán az eddigi legbonyolultabb, és legidőigényesebb az eddigiek közül, ám szerintem megérte a fáradalmakat. Ma magas szénhidrát nap van, amivel egybe kötve láb, fenék nap is, még hátra van az edzés, és őszintén hulla vagyok, de több mint egy óra van tervbe, a recept írással hangolódok, és már most motivált vagyok, legalább este nem kell altatni, juhééé. Szóval drukkoljatok, hogy bírjam, mert akarom, még ha nincs is annyi energiám. De nem húzom az időt, írom is a pogácsa receptjét.
Hozzávalók:
-300g őrölt zabpehely
-60g teljes kiőrlésű liszt a tésztába + 20-30 g a nyújtáshoz
-1 csomag sütőpor
-250g zsírszegény túró
-220g natúr joghurt
-1 tojás a tésztába + 1 tojás pogácsa megkenéséhez
-1 evőkanál kókusz olaj
-40g sajt
Elkészítés:
A Zabpelyhet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a joghurtot, a tojást, és a medvehagymát, majd mikor már ragadós masszává gyúrtuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, így egy nyújtható állagú tésztát kell kapnunk. A nyújtó deszkát kissé megszórjuk liszttel, majd 1-1,5 centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd félbe hajtjuk és újra nyújtjuk, majd megint félbe hajtjuk. Ezt elismételjük 3-4-szer így réteges lesz a tésztánk, majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk és a kívánt formával kiszaggatjuk őket, majd tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk. A 180°C fokon előmelegített sütőbe sütőpapírral kibélelt tepsiben rakjuk, és 25-30 percig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején, majd tálaljuk.
Egy szemben 4,8 g szénhidrát, 2,3 g fehérje, 1,4 g zsír van (ez persze függ a formától, az esetleges eltérésektől, nálam ennyi lett).