Reform zöldborsófőzelék

2018. október 03. 19:27 - Eccipink

Sziasztok!

 

Ma a gyermekkorom egyik nagy mumusát hoztam el nektek, és amikor azt mondom nagy mumus akkor nem túlzok. Gyermekként nem volt a legjobb kapcsolatom az ételekkel, főzeléket, és levest szinte semmilyen zöldségből nem ettem meg, sőt zöldséget se nagyon voltam hajlandó megenni (innen is le a kalappal mind a családom, mind az óvodai, és általános iskolai felvigyázóim előtt). Gimnazistaként már bővült a paletta, de igazán akkor nyílt meg előttem a világ amikor vegetáriánus lettem. Kisérletezni kezdtem, nem csak új zöldségekkel, de receptekkel is. Íme, itt egy klasszikus étel mindenki gyerekkorából, ám növényi, és egészséges alapanyagokkal.

Hozzávalók:

300g fagyasztott zöldborsó

10 evőkanál zabtejszín

4 teáskanál kölesliszt

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A borsót a fűszerekkel és éppen annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi, és a serpenyőt lefedve közepes lángon pároljuk addig míg a borsó kívül ropogós, belül puha nem lesz (nekem pont addigra párolgott el a legtöbb víz). Ekkor hozzáadjuk a tejszínt. Miután összekevertük a serpenyő tartalmát, lassan, kanalanként hozzáadjuk, és elkeverjük a lisztet, majd addig főzzük kislángon míg megfelelő sűrűségű nem lesz, és már tálalhatjuk is.

 

Mint láthatjátok én Merkurban vásárolt vegán nuggetset ettem mellé fasírt gyanánt. Ez a mennyiség pont elég laktató volt egy fő számára, így ha többen vagytok érdemes annyival szorozni a receptben található mennyiséget ahányan enni készültök (vagy eggyel többel, ha esélyt szeretnétek hagyni a repetára).

 

Csókol:

EcciPink

zoldborsofozelek.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ecci-pink.blog.hu/api/trackback/id/tr5814279773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.10.05. 12:46:14

Kedvencem a zöldborsó főzelék, vega fasírttal. Húst nagyon ritkán eszem, nem is kívánom sosem. Nem vagyok vegetáriánus, de valami hasonló. Tofut pl imádom
www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-04-10-2018/

Eccipink 2018.10.09. 19:47:54

@takacsveca93: A tufot én is nagyon szeretem, lehet készítek azzal is receptet a blogra :)
süti beállítások módosítása