Sziasztok!
Ma a gyermekkorom egyik nagy mumusát hoztam el nektek, és amikor azt mondom nagy mumus akkor nem túlzok. Gyermekként nem volt a legjobb kapcsolatom az ételekkel, főzeléket, és levest szinte semmilyen zöldségből nem ettem meg, sőt zöldséget se nagyon voltam hajlandó megenni (innen is le a kalappal mind a családom, mind az óvodai, és általános iskolai felvigyázóim előtt). Gimnazistaként már bővült a paletta, de igazán akkor nyílt meg előttem a világ amikor vegetáriánus lettem. Kisérletezni kezdtem, nem csak új zöldségekkel, de receptekkel is. Íme, itt egy klasszikus étel mindenki gyerekkorából, ám növényi, és egészséges alapanyagokkal.
Hozzávalók:
300g fagyasztott zöldborsó
10 evőkanál zabtejszín
4 teáskanál kölesliszt
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A borsót a fűszerekkel és éppen annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi, és a serpenyőt lefedve közepes lángon pároljuk addig míg a borsó kívül ropogós, belül puha nem lesz (nekem pont addigra párolgott el a legtöbb víz). Ekkor hozzáadjuk a tejszínt. Miután összekevertük a serpenyő tartalmát, lassan, kanalanként hozzáadjuk, és elkeverjük a lisztet, majd addig főzzük kislángon míg megfelelő sűrűségű nem lesz, és már tálalhatjuk is.
Mint láthatjátok én Merkurban vásárolt vegán nuggetset ettem mellé fasírt gyanánt. Ez a mennyiség pont elég laktató volt egy fő számára, így ha többen vagytok érdemes annyival szorozni a receptben található mennyiséget ahányan enni készültök (vagy eggyel többel, ha esélyt szeretnétek hagyni a repetára).