Már nagyon sok palacsintát elkészítettem, vagy esetleg csak akartam, mert igen gyakran az egészséges verziók oda ragadtak, ám most megtaláltam a tökéletes kombinációt. Tudnotok kell, hogy ezt egy különleges alkalomra csináltam, mivel vasárnap volt a harmadik évfordulónk Dáviddal, és ágyba vittem neki a reggelit. És ha már amerikai filmekbe illő módon keltettem, a reggeli is amerikai palacsinta volt.
Hozzávalók:
♥1 banán
♥3 tojás
♥60g darált zabpehely
♥30g (banános) fehérje
♥Mokkás kanál kókuszolaj
Elkészítés:
Először összeturmixoljuk a banánt, és a tojást majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és csomómentesre keverjük. Alacsony hőfokon a kókuszolajon kisebb kör formákba elosztatjuk a tésztát (én egyesével csináltam, hogy minél kör szerűbbre sikerüljenek). Akkor fordítsuk meg a palacsintát ha a felső oldalán mindenhol apró buborékok jelennek meg, ilyenkor már nem fog oda tapadni, szétszakadni, vagy szétfolyni. Én minden lapra 3 szelet banánt raktam, és cukor mentes csokiszósszal öntöttem nyakon, végeredményként egy kisebb tortát kapva, amire még egy kis szósz és gyümölcs került díszítésül.
Isteni finom lett, és végre nem lett katasztrófa a palacsinta sütés a konyhában, csak ajánlani tudom nektek, főleg, hogy a képen lévő kis torta a fent írt adagok fele, hisz azért én se, és drága családom se maradhatott ki a finomság megkóstolásából.