Sziasztok!
Mai nap egy az eddigiektől teljesen (kivétel a januári posztom) eltérő receptet hoztam nektek. Egy évvel ezelőtt még valószínű nem is gondolkodtam ilyen ebéd/vacsora ötleten, hisz egy dolog járt a fejemben, hogy a legkönnyebben, a legtöbb fehérjét a szervezetembe vigyem, mert arra van szükségem, és mind ezt napi szintű csirkemell filé fogyasztással tettem. Meg lett az eredménye, már nem kívánom, sok volt, és szinte alig eszek húst azóta, és sokkal inkább élvezem a zöldségek, és gyümölcsök adta energiát. Mivel egyre kevesebb az állati eredetű termék az étkezésemben, és mert akciósan tudtam venni kókusz tejet(krémes, zsírosabb tejet) így létre jött ez az étel amit akik követnek instagramon napok óta látnak, mert annyira beleszerettem ebbe a receptbe, hogy szinte minden nap elkészítem. Szóval amennyiben kiváncsi vagy egy 100%-ban növényi alapú carbonara receptre a legjobb helyen jársz.
Hozzávalók:
♥60g durum spagetti tészta
♥50g mexikói fagyasztott zöldségkeverék
♥15g kaliforniai paprika
♥100 ml kókusztej (én vitasia márkát használtam)
♥1 fej fokhagyma
♥Só, bors
Elkészítés:
A paprikát kis kockákra vágjuk, és a mexikói zöldségkeverékkel egy wokban mindezt ellepő vízben fedő alatt pároljuk, ízlésszerint sóval, borssal megszórva, míg a tészta egy másik lábasban fő. Mielőtt a tésztát leszűrjük a zöldségkeverékhez adjuk a kókusztejet, és a fokhagymát. A leszűrt tésztát a wokba öntjük, és alaposan összekeverjük a szósszal, és a zöldségekkel, és már tálalhatjuk is.
A fent leírt adag egy egyszemélyes adag, gyors könnyű, és mivel lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz nem leszel azonnal éhes utána. Nagyon remélem, hogy izleni fog nektek ha kipróbáljátok, és ha bárhova felteszitek, hogy mit alkottatok a receptem alapján hastageljétek a #eccipink-et, hogy láthassam milyen finomságokat inspiráltam.