Nem titkolt szándékom, hogy minél több egyszerű, és egészséges recepttel segítselek titeket a mindennapokban, így ma is egy gyorsan elkészíthető ételről írok nektek, még pedig a cukkini pogácsáról. Cukkini egy alacsony szénhidrát tartalmú zöldség, ennek okán szeretik sokan, köztük én is ételeik egyik alappillérének használni, és talán ezen túl majd ti is.
Hozzávalók:
- 2db cukkini, egy kisebb és egy nagyobb ( 260g)
-20g zabpehely ledarálva
-1db tojás
-ízlés szerint só, és fűszerek
-1-2 mokkáskanál kókuszolaj ( vagy másik olaj, amit ti használtok)
Elkészítés:
A cukkinit először meghámozzuk, majd lereszeljük és megsózzuk, 5-10 percet hagyjuk állni. Ezek után kinyomjuk belőle a nedvességet, összekeverjük a tojással, majd a zabpehellyel is összegyúrjuk. Végül ízlés szerint fűszerezzük. A serpenyőn egy kevéske kókuszolajat eloszlatunk, majd diónyi adagokat szétlapítunk benne , majd kis lángon addig sütjük őket amíg szép arany színűek nem lesznek.
Remélem többen is elkészítetek eme finomságot, és ha valahova kikerülne a kép ne felejtsétek az #eccipink hashtaget mögé írni, hogy láthassam mit alkottatok.