Remélem nem csak nekem futott össze a nyál a számban már csak a cím olvasásától. Bár a kísérletezést továbbra se hagyom abba, de az eddigi egészséges nasik közül ez a nagy szerelmem. Nem kellett hozzáadni se cukrot, se édesítőt, mégis édes, és elég gyorsan összedobható, hogy legyen másra is időm a nap folyamán. Szóval aki valami könnyed uzsira vágyik holnap, és imádja az édeset az maradjon csak itt, mert ez egy olyan muffin.
Hozzávalók:
-100g őrölt zabpehely
-150ml tej (én mandula tejet használtam, de bármelyik növényi, vagy állati megfelel)
-2 tojás
-1 banán
-2-3 szem fagyasztott eper
-chia mag
-Kókusz reszelék
Elkészítés:
A banánt egy villával pépesítjük, majd a két tojással együtt felverjük, hogy jól összeálljon, majd hozzá keverjük a zabpelyhet, és a tejet. Miután kiöntjük a formákba,melyeknek egy adag a 2/3át teszi ki , jöhet a díszítés. Az epret szeletekre vágjuk, és tetszés szerint elhelyezzük a muffinon, majd chia maggal, vagy kókusz reszelékkel megszórjuk, ezzel lehet variálni, ahogy én is tettem, és persze sok minden mást is rakhattok rá, majd 15-20 percre amíg át nem megy a szúrás próbán 180°C-on előmelegített sütőbe sütjük. Azért ajánlom a fagyasztott epret, mert a sütés ideje alatt kiolvad, de nem szárad ki, míg valószínű egy normál eper lehet megaszalódna.
Remélem nektek is ízleni fog ha kipróbáljátok, és ha felkerül valahova a kép ne feledjétek, az #eccipink hashtaget mellőle.