Mogyóróvajas keksz

2017. március 15. 19:01 - Eccipink

Sziasztok!

Tegnapi nap, nem elég, hogy csapatépítő vacsorán voltunk a munkatársaimmal, ahol jól teleettem magam, de minden amit ettem egészséges volt, hanem megjött az egy kilót nyomó mogyoróvajam is. Hétfőn megrendeltem, tegnap délután már át is vettem a futártól, nagyon nagy örömmel. Ennek, és a mai szünnap okán készítettem egy gyors, fehérjében gazdag kekszet, ami tökéletesen fogja pótolni a bolti cukros fehérje szeletek, nem mintha sokat vennék, de néha betárazok egyet kettőt, ahogy most is, de ahogy láthattátok mostanában az ilyesfajta finomságokat próbálgatom. Nem is szaporítanám a szót, írom is a receptet.

Hozzávalók:

-110g smooth mogyoróvaj

-100g darált zabpehely

-80g csoki ízű fehérje por

-2 tojás

-3 evőkanál tej (növényi, állati, amit preferáltok)

-kevés 70% étcsokoládé

Elkészítés:

Egy nagy tálba helyezitek a mogyoróvajat, majd először a darált zabpehellyel, majd a fehérje porral nagyjából összekeveritek, nem lesznek teljesen eloszlatva a száraz hozzávalók, így hozzáadva a tojást, és a tejet még jobban összekeverjük, amíg össze nem áll teljesen. A kész masszát enyhén vizes kézzel kisebb gömbökké gyúrjuk, majd a tepsivel, szilikonon, vagy sütőpapíron szépen laposra nyomjuk őket, majd apróra vágunk némi étcsokoládét, és azt nyomjuk a tetejébe. A sütőt 170° fokra előre melegítjük, és 12-15 percig sütjük őket, és már kész is a következő hét uzsonnája, melyet remélem mindenki annyira fog élvezni mint én.

Csókol:

EcciPink

img_2790.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ecci-pink.blog.hu/api/trackback/id/tr6612340783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása