Bár még mindig van a kókuszgolyómból, úgy éreztem ki kell próbálnom valami újdonságot, valamit amit még sose csináltam. Így esett a választás a étcsokival bevont zabpehelykekszre, melyet most elhoztam nektek. Ahogy a képen láthatjátok én kicsit vastagra hagytam, amit legközelebb biztos nem így teszek, és talán több mézet teszek bele, hogy édesebb legyen, talán több csokit olvasztok a tetejére, de ez így is teljesen finom sütemény lett.
Hozzávalók:
-200g darált zabpehely
-2 teáskanál sütőpor
-2 tojás
-3 evőkanál olivaolaj
-1-3 kanál méz (kívánt édességtől függően)
-minimum egy de inkább két tábla étcsokoládé
-Ízlés szerint: kókusz, mogyoró vaj, magok.
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, amíg előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Beletörjük a két tojást, és beleöntjük az olajat, és a mézet, és mind ezt masszává gyúrjuk. A masszát szétterítjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, (fontos, hogy az oldalán is, így későbbiekben csak a papír lesz csokis, és a kész sütit is könnyebb ki venni) majd villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon, majd berakjuk a sütőbe 15-20 percig. Amikor kész kivesszük hűlni, addig pedig megolvasztjuk az étcsokit, melyet a tetejére öntünk. Emellett lehet akár alá mogyoróvajat, vagy apró magokat alá rakni, vagy kókusszal megszórni a tetejét, ahogy én tettem néhánynál, vagy bárhogy ahogy ti szeretnétek, már csak a képzeletetek szab határt ennek. Végezetül egy órára berakjuk a fagyasztóba, hogy megdermedjen a csokoládé.
Remélem örömötök lelitek a receptben, és lesz mit majszolni a családi ebéd után.